VAN "TE KOOP" TOT "VERKOCHT"
Jouw woning verkopen in 9 stappen.

1. Bepaal de verkoopprijs

Alles start met een realistische prijsbepaling. Je wil je woning toch niet verkopen aan een te lage prijs? Een te hoge prijs kan er dan weer voor zorgen dat je woning niet verkocht geraakt. Wij kennen de markt en kunnen uw woning perfect inschatten.

» Gratis waardebepaling

2. STEL EEN VOLLEDIG DOSSIER SAMEN

De verkoop van onroerend goed is op administratief vlak een zeer complexe aangelegenheid. Wanneer je dossier niet in orde is, loop je het risico dat de verkoop niet door gaat! Jouw dossier is bij ons in goede handen. Wij vragen alle nodige documenten op én zorgen voor de opvolging.

» Welke documenten zijn verplicht? Je vind ze hier!

3. PRESENTEER JE WONING OP Z’N BEST

Zorg ervoor dat jouw woning een gezellige thuis is! Dit is cruciaal voor kandidaat-kopers die straks jouw woning komen bezichtigen. Even opruimen kan een wereld van verschil betekenen. Bedenk dat potentiële kopers zich er moeten kunnen zien wonen.

» 5 tips op de maximale prijs uit je woning te halen!

4. NEEM PROFESSIONELE FOTO’S

Je hebt maar één kans om een goede indruk te maken, grijp ze. Zelfgenomen foto’s zijn vaak te donker of laten ruimtes kleiner lijken dan ze werkelijk zijn. En daar kunnen potentiële kopers onterecht op afknappen. Professionele foto’s maken het verschil tussen "te koop" en "verkocht".

» 12 tips om je woning te tonen op z’n best!

5. OPTIMALISEER JE BEREIK

Bereik zoveel mogelijk mensen op een zo kort mogelijke termijn. Zet verschillende kanalen optimaal in op hetzelfde moment. Een gelijktijdige publicatie op de meest bezochte portaalsites, printmedia en sociale media verhogen je zichtbaarheid en dus ook je kans op succes.

6. INVESTEER IN INNOVERENDE MARKETINGCONCEPTEN

Pre-sale is het gedroomde concept om je woning in 1-2-3 te verkopen. Tien dagen voeren we actief publiciteit via alle mogelijke kanalen. Dan houden we een korte opendeur van twee uur, meestal tijdens het weekend. Kopers voelen dat er veel interesse is en zullen sneller beslissen en vaak de vraagprijs bieden.

» In 6 stappen van ‘TE KOOP’ tot ‘VERKOCHT’.

7. WEES FLEXIBEL EN BEREIKBAAR

25% van de bezichtigingen vindt plaats buiten de kantooruren en 50% van de bezoekers op onze website surft ’s avonds. Bedien kopers op hun wenken. Indien je niet kort op de bal speelt, kan de keuze voor een andere woning snel gemaakt zijn. Net daarom zijn wij bereikbaar 24/7.

8. EEN BOD? SLUIT DE BESTE DEAL!

Het is belangrijk om te toetsen hoe ver je koper kan en wil gaan, alvorens je akkoord te geven. Ook bij een eerste te laag bod kan je vaak heel ver geraken met de juiste onderhandelingstechnieken. Geen geboren onderhandelaar? Laat het aan ons over!

9. FINALISEER DE OVEREENKOMST

Leg de verkoop van je woning officieel vast. Om de verkoop van je huis sluitend te maken, is het belangrijk een waterdichte compromis op te stellen die alle essentiële voorwaarden en modaliteiten bevat. Zo kan u met een gerust hart snel nieuwe vastgoedplannen maken.

» Een waterdichte verkoopovereenkomst? Zo doe je het!

Vastigo in cijfers

Benieuwd hoe hoog ons slaagpercentage is?

Pre-sale

70%

70% van de panden die voor het eerst gepubliceerd worden, geraken vlot verkocht via ons dynamisch concept 'pre-sale'.

Binnen 1 maand

65%

65% van onze panden wordt verkocht tijdens de eerste maand in de verkoop.

Binnen 6 maanden

98%

Maar liefst 98% van onze panden geraken verkocht binnen de 6 maanden.

Wens je je woning te verkopen?
Wij zorgen voor de juiste prijsbepaling.

Wij streven naar een maximale marktconforme verkoopprijs. Vraag ons uw GRATIS waardebepaling!

Uw naam *

E-mailadres *

Telefoon nummer *

Bedankt! Wij hebben uw gegevens goed ontvangen.
Wij zullen u spoedig contacteren.
Er heeft zich een probleem voorgedaan.
Gelieve ons te contacteren op het nummer 0485/68.38.73