VAN "TE KOOP" TOT "VERKOCHT"
Jouw woning verkopen in 10 stappen.

1. Kies je makelaar

Het is heel belangrijk dat de relatie met je makelaar goed zit. Deze verkoopt tenslotte je dierbaarste bezit nl. jouw thuis. Indien je twijfelt tussen meerdere makelaars, maak dan een goede vergelijking. De commissie in combinatie met het dienstenpakket en het persoonlijk contact zijn doorslaggevend.

Wil jij weten hoe wij te werk gaan? Contacteer ons vrijblijvend!

» Samen sterk met Vastigo

2. Bepaal de verkoopprijs

Alles start met een realistische prijsbepaling. Je wil je woning toch niet verkopen aan een te lage prijs? Een te hoge prijs kan er dan weer voor zorgen dat je woning niet verkocht geraakt. Wij kennen de markt en kunnen uw woning perfect inschatten rekening houdend met verschillende factoren: oppervlaktes, locatie, referentiepunten, afwerkingsgraad, ouderdom en mogelijk huurrendement. Laat uw pand maximaal opbrengen.

» Gratis waardebepaling

3. Traditioneel of vernieuwend?

Elke woning is uniek en verdient zijn eigen specifiek plan van aanpak. Naast de traditionele manier van verkopen, laten wij u graag kennis maken met ons concept Pre-sale. Ons doel: een snelle verkoop aan de beste prijs.

» Ontdek Pre-sale

4. Volledige dossiersamenstelling

De verkoop van onroerend goed is administratief een zeer complexe aangelegenheid. Wanneer je dossier niet in orde is, bestaat de kans dat de verkoop niet door gaat! Een sterk onderbouwd dossier geeft extra vertrouwen aan potentiële kopers. Bij Vastigo mag je er op rekenen dat alle documenten worden opgevraagd en deze correct worden opgevolgd.

» Verplichte documenten

5. Professionele foto's

Je hebt maar 1 kans om een goede indruk te maken, dus doe het goed. Laat je woning zich op z'n best presenteren. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

» Jouw woning "foto-klaar"

6. Presenteer je woning op z'n best

"Home is where the heart is". Zorg ervoor dat jouw woning een gezellige thuis is! Dit is cruciaal voor kandidaat-kopers die straks jouw woning komen bezichtigen.

» Hoe doe je dit?

7. Optimaliseer je bereik

Bereik zoveel mogelijk mensen uit je doelgroep op een zo kort mogelijke termijn. Zowel actief zoekende kandidaten als mensen die eventueel een kans willen grijpen als ze zich kunnen verbeteren, dienen aangesproken te worden. Onze online advertenties op de verschillende immo-sites, alsook social media en publiciteitsborden zijn hierbij de belangrijkste tools.

» Ontdek onze aanpak

8. Begeleid je kandidaten goed

Kandidaat-kopers zijn op zoek naar een nieuwe thuis. Een belangrijke en unieke levensgebeurtenis. Stel hen op hun gemak en zorg ervoor dat ze thuiskomen. Weet wat zij zoeken en toon hen dat uw woning hun noden kan invullen. Laat je niet afschrikken door provocerende vragen, vaak zijn deze een koopsignaal.

Door jarenlange ervaring voelen wij de potentiële koper goed aan en weten wat hij op welk moment nodig heeft om zijn beslissing te maken.

» Stel je kandidaten op hun gemak

9. Een bod? Sluit de deal!

Bij een goed bod, zullen de glazen Champagne al snel boven gehaald kunnen worden. Doch is het belangrijk om te toetsen hoe ver je koper kan en wil gaan, alvorens je akkoord te geven. Ook bij een eerste te laag bod kan je vaak heel ver geraken met de juiste onderhandelingstechnieken.

» Hoe een bod uitbrengen

10. Maak de verkoopovereenkomst op

Leg de verkoop van je woning officieel vast. Om de verkoop van je huis sluitend te maken, is het belangrijk een waterdichte compromis op te stellen die alle essentiële voorwaarden en modaliteiten bevat.

» Het belang van een compromis