Hoe je woning aantrekkelijk presenteren? Wij geven je tips!

Optimaliseer je rondleiding: deze aandachtspunten zijn bepalend voor een potentiƫle koper wanneer hij jouw woning bezoekt.

Bezorg je bezoekers een aangename en leuke ervaring.

 
1.  Maak het gezellig
 
De eerste indruk is enorm belangrijk. Zorg ervoor dat alles in je woning netjes ligt en er niets rondslingert. Maak de inkomhal en gang vrij en zorg ervoor dat iedereen vlot de trap op en af kan. Creëer een huiselijke sfeer: steek de haard aan en zet een bloemetje op tafel.
 
2. Geef je kandidaat voldoende tijd
 
Wanneer een potentiële koper jouw woning komt bezichtigen is het belangrijk deze voldoende tijd en ruimte te geven om de woning in zich te kunnen opnemen.  Een woning kopen doe je niet elke dag.
 
3. Leg alle documenten en attesten voor
 
Bij de verkoop van een woning komen heel wat administratieve verplichtingen kijken. Als verkoper moet je enkele belangrijke verkoopdocumenten en attesten aan de potentiële koper kunnen voorleggen. Dit is voorbereidend werk dat voor het bezoek dient te gebeuren. Een goede voorbereiding is van groot belang.
 
4. Analyseer de behoeften van je bezoeker
 
Luister naar zijn wensen en noden, enkel als deze ingevuld worden is er mogelijkheid tot een deal.
Bepaalde vragen en/of opmerkingen zijn koopsignalen. Luister er naar, interpreteer ze correct en speel kort op de bal. Een duidelijke communicatie is van cruciaal belang.
 
5. Volg je kandidaten op
 
Volg als verkoper de potentiële koper goed op. Bel deze kort na het bezoek op en vraag na wat hen eventueel weerhoudt om tot aankoop over te gaan. Sommige bezwaren zijn met de juiste inzichten makkelijk te weerleggen. 
 
Plannen om je woning te verkopen? Jouw eigendom heeft slechts één kans om een eerste indruk te maken op de kritische kopersmarkt. Doe het goed!
 
Honger naar meer interessante tips & tricks? Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingssgesprek. 
 
 
 De inlichtingen zoals meegedeeld op deze pagina zijn louter van algemene aard en kunnen geenszins als sluitende professionele juridische adviesverlening aangepast aan specifieke of concrete persoonlijke omstandigheden worden beschouwd.
Dit artikel werd geschreven door:

Mara Peeters

Erkend vastgoedmakelaar
0485/68.38.73
mara.peeters@vastigo.be
“ De dromen van mensen realiseren, dat is waar ik elke dag opnieuw met veel enthousiasme en passie voor ga. „