Je huis meer waarde geven? Wij geven je alvast 5 tips!

Je krijgt slechts één kans om een eerste indruk te maken op de huizenmarkt. Hoe kan je je huis optimaal presenteren om zo de kansen op een mooi bod te verhogen?
  1. Zorg er voor dat je woning er piekfijn uit ziet.

Bladert er hier en daar wat verf af? Zitten er enkele plinten los? Kan je tapijt een schoonmaakbeurt gebruiken? Neem de tijd om dit in orde te zetten voor je je pand open stelt voor kandidaat-kopers.

Elk minpuntje haalt een stukje van je maximale prijs af. Een goed onderhouden woning geeft kandidaat-kopers vertrouwen in de kwaliteit van je woning!

 

  1. De eerste indruk blijft hangen.

Wanneer een kandidaat-koper op je adres aankomt, zorg er dan voor dat deze eerste aanblik een succes is. Laat geïnteresseerden opslag verliefd worden!

Een verwilderde voortuin, vuilbakken onder de carport of een omheining die stuk is, zijn een echte afknapper. Prachtige bloemen in de voortuin, een oprit die onberispelijk is en indirecte verlichting op de gevel doen je daarentegen zin krijgen in wat er achter deze eerste aanblik verscholen zit!

 

  1. Zorg er voor dat je apparatuur tip top in orde is.

Zijn er enkele ingebouwde spots in je leefruimte stuk, werken er bepaalde knoppen op je heteluchtoven niet meer of gaat er een elektrisch rolluik niet langer volledig open? Los deze kleine probleempjes op zodat ze geen obstakels kunnen vormen!

Als kopers zelf deze herstelwerken nog moeten uitvoeren, trekken ze hiervoor vaak een (te) ruim budget uit. Wanneer zij een bod doen op je woning, zal het uitgetrokken budget voor deze werken in mindering gebracht worden en daalt voor hen de waarde van je woning.

 

  1. Maak van je woning een gezellige thuis.

Uiteraard wordt je woning niet gewaardeerd op je interieur, maar sfeervolle, aantrekkelijke ruimtes doen mensen thuis voelen.

Een optimaal ingedeelde ruimte toont het potentieel van je woning veel beter. Het helpt je om sneller de ideale match te vinden!

 

  1.  Kies voor renovatiewerken die renderen.   

Met het oog op de verkoop van je woning, kan je overwegen om bepaalde renovatiewerken te laten uitvoeren. In de praktijk kan je niet elke cent die je er hebt ingestoken doorrekenen in de vraagprijs. Kijk dus zeker na of jouw renovatie nodig is en je het rendement er ook daadwerkelijk kan uit halen. Anderzijds ligt een woning met de nieuwste snufjes wel erg goed in de markt.

Wens je je te adviseren bij een specialist aangaande welke renovatiewerken je kans op verkoop optimaliseren? Geef ons een seintje en wij geven jouw graag advies op maat!

Dit artikel werd geschreven door:

Mara Peeters

Erkend vastgoedmakelaar
0485/68.38.73
mara.peeters@vastigo.be
“ De dromen van mensen realiseren, dat is waar ik elke dag opnieuw met veel enthousiasme en passie voor ga. „