Waarom kiezen voor een makelaar? Ontdek de voor- en nadelen!

Plannen om je woning te verkopen? Liefst zonder zorgen? Ben je beperkt in tijd? Ontdek of je dit best zelf in handen neemt of beter overlaat aan een professional.

Haal het hoogste rendement uit je vastgoed.  

 

 

De juiste prijsbepaling

 

Alles start met een correcte vraagprijs te stellen. Indien je de vraagprijs van je woning te hoog zet, zal je geen kandidaten vinden en zal je woning niet verkocht geraken. Als je de vraagprijs van je woning te laag zet, loop je heel wat geld mis. Een correcte schatting  van je woning is dus erg belangrijk.

 

Als makelaar kennen we de markt en kunnen we perfect inschatten wat jouw woning waard is. We streven naar een maximale verkoopprijs binnen de huidige kopersmarkt.

 
Ons concept ‘Pre-sale’ is hiervoor een grote troef. Door de combinatie van een uitgebreide marketingcampagne en het organiseren van één verkoopmoment, trekken we een groot publiek aan binnen een zeer korte periode. Er wordt een zekere druk gecreëerd waardoor kandidaat-kopers snel(ler) beslissen en eerder geneigd zijn een bod te doen van de vraagprijs, dan het risico te lopen van het pand te verliezen. Zo halen we de beste verkoopprijs uit je woning.

 


Doelgerichte publiciteit

 

Hoe bereik je de mensen die interesse zouden kunnen hebben in jouw woning? Welke tools zet je hier best voor in en op welke manier kan jouw pand zich onderscheiden van de rest? Iedereen die mogelijks interesse kan hebben in jouw pand, dient bereikt te worden op een zo kort mogelijke termijn.

 

Als professional weten wij wie jouw doelgroep is en hoe, waar en wanneer deze actief is. Wij zetten hiervoor verschillende mediakanalen in: zoekertjes op portaalsites, advertenties op social media, borden, brochures, affiches in onze etalage, … We dienen kandidaten te bereiken die op heden actief op zoek zijn naar een woning. Daarnaast is er een grote groep van mensen die, als ze zichzelf kunnen verbeteren, ook getriggerd kunnen worden door jouw woning.


We werken hiervoor steeds met aantrekkelijke foto’s en sfeervolle beelden die jouw woning op z’n best presenteren. Dit onderbouwen we met een beknopte maar allesomvattende beschrijving waarin de unieke eigenschappen van jouw woning nog eens onderstreept worden.

 

 

Uitgebreid klantenbestand en financieel advies

 

Kandidaat-kopers dienen actief benaderd te worden, alsook voldoende ondersteund te worden in de verschillende stappen die komen kijken bij een vastgoedtransactie. Hoe maak ik een akkoord over prijs en goed officieel? Kan mijn koper mijn  woning wel financieren? ... 


Vastigo maakt deel uit van de Consilo-groep. Deze fungeert als adviesverstrekker in bank, verzekeringen en vastgoed. De groep heeft 4 kantoren die gevetsigd zijn in Zoersel, Malle, Merksem en Meer. Door onze krachten te bundelen, is ons lokaal netwerk enorm uitgebreid en hebben wij voor elke fase van het verkooptraject een specialist in huis. 


 

Minder administratie

 

Vatstgoed verkopen is op heden adminstratief een zeer complexe aangelegenheid geworden. Geef je kandidaat-kopers vertrouwen door hen een volledig dossier voor te leggen bij het eerste contact. Dit geeft vertrouwen! 

 

De wet bepaalt dat er verschillende attesten voorhanden moeten zijn: EPC, bodemattest, elektriciteitsattest, stookolieattest, stedenbouwkundige inlichtingen, watertoets… Wij volgen jouw dossiersamenstelling volledig op en garanderen dat kopers niet voor verrassingen komen te staan, waardoor ze zouden afhaken.


 

Opvolging van elk contact

 

Elke kandidaat is een potentiële koper. Bij een contactaanvraag dient er snel gereageerd te worden. Er is een groot aanbod op de huizenmarkt en de interesse van een kandidaat-koper kan al vlug naar een ander pand afdwalen. Snel schakelen is de boodschap. 


Wij zijn ten allen tijde bereikbaar en ontvangen de klanten op tijdstippen die voor hen passen. Elk bezoek wordt opgevolgd en wij vragen steeds naar feedback bij de kandidaat-kopers. Als derde partij hebben wij zelf geen emotionele band met de woning, waardoor deze eerlijke feedback durven geven. Zo kunnen we zaken die door hen als obstakels worden gezien, uit de weg ruimen.

 

De deal sluiten

 

Hoe krijg ik zicht als verkoper op de financiële mogelijkheden van mijn kandidaat-koper? Wat kan en wil mijn kandidaat-koper spenderen? 


Als makelaar kunnen wij heel wat informatie bekomen aangaande de financiële draagkracht van een kandidaat-koper.  Het is belangrijk om te weten hoe ver je koper kan en wil gaan, alvorens je akkoord te geven bij een goed bod. Ook bij een eerste te laag bod kan je vaak heel ver geraken met de juiste onderhandelingstechnieken. 

 

 

 

De inlichtingen zoals meegedeeld op deze pagina zijn louter van algemene aard en kunnen geenszins als sluitende professionele juridische adviesverlening aangepast aan specifieke of concrete persoonlijke omstandigheden worden beschouwd.

Dit artikel werd geschreven door:

Mara Peeters

Erkend vastgoedmakelaar
0485/68.38.73
mara.peeters@vastigo.be
“ De dromen van mensen realiseren, dat is waar ik elke dag opnieuw met veel enthousiasme en passie voor ga. „